Спокійно: 7 мобільних додатків, які допомагають контролювати психічне здоров'я

Спокійно: 7 мобільних додатків, які допомагають контролювати психічне здоров'я
Що качати, щоб зменшити відчуття тривоги та попрощатися зі стресом за декілька хвилин на день

Мабуть, кожен хоча б зрідка ловить себе на тому, що відчуває якийсь панічний страх, безпідставну тривожність, виснаження чи має проблеми зі сном. І звісно ж, варто звернутися до психолога, але поки ви наважуєтесь на консультацію зі спеціалістом, в нагоді може стати й додаток на телефоні. Обрати можна з нижче перерахованих.    

Calm

Calm — цей додаток сприяє зниженню тривожності та поліпшенню сну. Він допоможе регулювати медитації, сон, дихання та навчить мозок розслаблятися. Тривалість медитації можна обрати залежно від зайнятості — від 3 до 25 хвилин. З додатком Calm можна попрацювати над темами: тривоги, управління стресом, фокусу та концентрації, вдячності, самооцінки тощо. А також відстежувати свої результати.

Доступний для Android  та iPhone

Headspace: Meditation & Sleep

Headspace — особистий посібник для здоров'я і щастя. За допомогою релаксації та медитації додаток допомагає зосередитися, бути спокійними, краще спати. Застосунок вчить правильно дихати, медитувати, управляти своєю тривогою та стресом. Доведено, що після роботи з Headspace покращується увага. Тож всього декілька хвилин на день допоможуть взяти ситуацію повністю під свій контроль. Та варто пам'ятати, що застосунок дає лише поради та інструкції для медитацій, але діяти все одно доведеться самостійно.

Доступний для Android  та iPhone

Moodpath — Depression & Anxiety Test

Це ще один помічник, який навчить справлятися зі стресом, тривогою та депресивними настроями. Але для початку потрібно оцінити своє психічне здоров'я. Для цього потрібно щодня відповідати на питання застосунка. Потім фіксувати в програмі свій емоційний стан протягом дня. І звичайно, для ефективного результату, потрібно відпустити всі негативні думки та емоції. Наприкінці програми ви отримаєте детальний звіт, який можна буде показати  терапевту, психологу або лікарю загального профілю.

Доступний для Android  та iPhone

Pacifica — Stress & Anxiety

Цей додаток для тих, хто зіткнувся зі стресом та тривогою в результаті тривалого циклу негативних думок. Pacifica допомагає розірвати це коло, використовуючи інструменти, орієнтовані на кожен з його компонентів. День за днем ви навчитеся керувати стресом, занепокоєнням і депресією в своєму власному темпі з реальним прогресом.

Доступний для Android  та iPhone

SuperBetter

SuperBetter — це гра, яка підвищує стійкість, вчить залишатися сильним, вмотивованим та оптимістичним навіть у разі складних перешкод. Гра SuperBetter робить вас більш здатними пройти через будь-яку складну ситуацію і, найімовірніше, досягти цілей, які найбільше залежать від вас. Варіант для тих, хто хоче щось змінити, але не готовий до вправ чи оцінок свого психічного здоров'я. Ефективність гри SuperBetter підтверджено двома клінічними дослідженнями. У рандомізованому контрольованому дослідженні, проведеному Університетом Пенсільванії, було встановлено, що у тих, хто регулярно грає протягом 30 днів, значно зменшується кількість симптомів депресії та тривоги, підвищується рівень оптимізму та віри в себе. Також виявили, що користувачі SuperBetter були значно щасливішими та задоволені своїм життям. Під час клінічного випробування, яке фінансується Національним інститутом охорони здоров'я та проводиться в Університеті штату Огайо, Медичним центром Векснера та Цинцинатською дитячою лікарнею, виявили, що використання SuperBetter покращує настрій, знижує тривогу, страждання та зміцнює сімейні стосунки.

Доступний для Android  та iPhone

7 Cups: Anxiety & Stress Chat

Необхідно поговорити, але не маєте кому довіритися? Є варіант — 7 Cups. Це простий текстовий чат з реальними читачами 24/7. До того ж ці читачі здатні надати кваліфіковану пораду. Але крім чату, в додатку ще є більше 300 впав на усвідомленість, колекція коротких відео для розширення кругозору та онлайн-терапія з ліцензованим терапевтом.

Доступний для Android  та iPhone

Talkspace Counseling & Therapy

Якщо головною причиною, чому ви відкладали боротьбу з депресією, тривогою чи стресом була зайнятість — то тепер питання вирішено. Аудіо, відеотерапія та консультування від ліцензованих терапевтів в одному додатку. Конфіденційні консультації будь-де та будь-коли. Тут можна як виговорити все накипіле роками, так і отримати швидку пораду перед важливим виступом.

Доступний для Android  та iPhone

Читайте також: Просто о сложном: Как вести себя с человеком, решившим совершить суицид

А щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!