Навчатися у кращих: 7 книг про досягнення мрії

Навчатися у кращих: 7 книг про досягнення мрії
Що ховається за красивими картинками життя успішних людей і чому ми можемо у них навчитися
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Життя людей, які досягли своєї мети, багатьом здається безхмарним. Але це тільки красива картинка. На шляху до мрії більшості доводиться пройти багато випробувань, вивчити десятки уроків і 100 разів впасти, щоб 101 раз піднятися. Їх досвід — неоціненний скарб для багатьох інших.

50 найкращих книжок із саморозвитку в інфографіці

Моноліт-Bizz

Обсяг інформації, яку генерують люди, зростає в геометричній прогресії. Книга пропонує легкий швидкий спосіб сприйняття корисної інформації — інфографіку, створену на основі 50 найбільш затребуваних книжок-бестселерів, присвячених саморозвитку й особистій ефективності. У підбірку увійшли: "Сила волі. Шлях до влади над собою" Келлі Макґоніґал, "Крок за кроком. Як ентузіазм і наполегливість ведуть до мети" Анжела Дакворт, "Напролом. Мистецтво перетворювати перешкоди на перемоги" Раян Голідей, "Випадковий геній. Довільне писання як засіб пошуку найкращих ідей" Марк Леві, "Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті" Насім Талеб та багато іншого.

Про що я говорю, коли говорю про біг

Харукі Муракамі, Yakaboo Publishing

Книга, яка вважається найвідомішою у світі за темою бігу. Збірка автобіографічних нарисів, в якій автор розповідає про рух по життю, про те, як узагалі почав бігати, як почав писати, як утримував джаз-бар, а потім писав. Як готувався до марафону, а потім і ультрамарафону. Як подорожував різними країнами і континентами. Як став письменником — і як став бігуном. "Більшу частину того, що я знаю про письменництво, я дізнався під час щоденних пробіжок", — зізнається Муракамі.

Підкори свій Еверест. Як поразку перетворити на перемогу

Тетяна Яловчак, Наш Формат

Книжка першої українки, яка підкорила сім найвищих вершин світу. А на що ви готові, щоб досягнути своєї мети? Тетяна Яловчак продала квартиру, щоб стати першою українкою, яка піднялася на Еверест. Та за крок до перемоги вона не стала влаштовувати перегони з конкуренткою, бо гора і так забрала багато життів. Утім Тетяна не здалася і таки дійшла до вершини. А через рік стала першою українкою-рекордсменкою, яка підкорила найвищі точки всіх континентів.

Авторка ділиться спогадами про нелегке дитинство в маленькому шахтарському містечку, любов до спорту та прагнення бути попереду, що переросло в бажання постійно здобувати нові перемоги. Ви дізнаєтеся, яка справжня ціна Евересту: що відбувається з тілом на висоті більш ніж 8000 м, як вижити 40 днів в експедиції за мінусових температур і не спати 72 години. Тетяна з гумором розповідає про труднощі на своєму шляху, а також подає найголовніше правило підкорення вершини — залишитися живим.

Від дірявих кедів до мільйонів доларів. Неймовірна історія Слави Медведенка

Максим Гайовий, Наш Формат

У дитинстві Слава Медведенко ненавидів баскетбол: він був найвищим у класі, тому всі радили йому зайнятися цим видом спорту. У підлітковому віці хлопець полюбив цю гру, але за можливість мандрувати й купувати... йогурт, жуйки і пляшки газованки (це ж були "лихі дев"яності"!). Та з роками пріоритети змінилися. Баскетбол став для Слави справою життя, якій він віддавав стільки часу, що буквально протирав кеди до дір.

Він виступав за команди з України, Литви, а згодом пробився в NBA. Як звичайному хлопцеві з київської Дарниці вдалося цього досягнути? Як воно — грати з Кобі Браянтом чи Шакілом О"Нілом? Що заважає розвиватися професійному баскетболу в Україні і як надихнути дітей, що лише починають займатися спортом?

Тренер на трильйон. Правила лідерства Білла Кемпбелла з Кремнієвої долини

Алан Ігл, Джонатан Розенберг, Ерік Шмідт, КМ-Букс

Білл Кемпбелл сприяв розбудові низки найвидатніших компаній Кремнієвої долини, зокрема Google, Apple та Intuit. Колишній університетський футболіст і футбольний тренер, Білл став ментором Стіва Джобса, Ларрі Пейджа та Еріка Шмідта, тренував десятки лідерів на обох узбережжях США.

Книжка створена на основі інтерв`ю більш ніж із вісімдесятьма людьми, які знали й любили Білла Кемпбелла, в ній пояснюються принципи роботи тренера та ілюструються історіями від видатних компаній і людей, із якими він працював і грав. Це справжня програма для прогресивних бізнесових лідерів і менеджерів, яка допоможе створювати продуктивніші й динамічніші команди та компанії.

Уроки короля жахів: Як писати горор

Ростислав Семків, Pabulum

За що Стівен Кінґ здобув титул "короля жахів"? Як він став мільйонером із мільйонними накладами та найбільш екранізованим автором у світовій літературі? У чому секрет його феноменальної письменницької продуктивності. Врешті, чому ми можемо навчитися в Кінґа?

В книзі зібрані найцікавіші подробиці з життя письменника, різні історії та закони горору. Автор аналізує творчі прийоми, принципи письма та маркетингові ходи, які використовує Кінґ, і якими варто користуватися іншим.

Ти — супер! Як адаптуватися до змін, долати невдачі й жити осмислено

Ніл Пасріча, Рідна мова

Гарна книга для тих, хто цікавиться питаннями психології та саморозвитку. Автор, наводячи конкретні приклади із власного життя, розповідає, як не сумніватися у собі, знати, що ти супер і йти вперед. Навіть якщо поки що (а це дуже важливі слова, на думку Ніла) ти не такий успішний, упевнений у собі чи не маєш коханої людини — усе обов'язково зміниться!

Головне йти маленькими кроками вперед, не боятися пробувати щось нове, раз за разом, крок за кроком, адже чим більше спроб ви зробите, тим більше перемог у вас буде. Ще дуже важливою вправою є щоденна практика вдячності. Начебто скільки разів про неї чули, але чи втілюємо ми цю прекрасну звичку на практику? Записуй ввечері 5 речей, за які ти вдячний, і твоє життя точно зміниться на краще! Ця і багато інших простих, але дуже корисних вправ і прикладів з життя.