Історії успіху: 7 книжок для натхнення

Історії успіху: 7 книжок для натхнення
Що читати тим, кому не вистачає мотивації
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Успіх має багато складових, але рідко коли він буває тривалим і дійсно визначним без креативності, ризику та невтомної праці. Для тих, хто потребує мотиваційного чтива для остаточного прориву — наша добірка про зіркові шляхи переможців.

the UKRAINIANS II. Історії успіху

Укладачі Тарас Прокопишин, Володимир Бєглов, Інна Березніцька, "Видавництво Старого Лева"

theUKRAINIANS — не тільки популярний сайт, де публікуються статті про успішних українців, це ще і дві книжки про наших талановитих земляків: музикантів, письменників, підприємців. Кожен з розділів цієї книжки — мотиваційний текст про те, як стати господарем свого життя і втілити у реальність неможливу мрію. Про кого ця книжка? Зокрема, про шлях до успіху Джамали, Ірини Коваль, Олександра Лоскутова, Юрія Андруховича, Мирослава Поповича і Святослава Вакарчука.

Стартап на мільйон. Як українці заробляють статки на технологіях

Тімур Ворона, "Віват"

Ця книжка стала найкращою у номінації "Украинский non-fiction" на Львівьскому Книжковому форумі-2017 року. З неї ми дізнаємось про успішних українців, які завдяки власному інтелекту, креативності та підприємницькому таланту, заробили мільйони. Продуктами, створеними ними користуються люди по всьому світу: Depositphotos, Genesis, Jooble, Grammarly та з десяток інших IT-компаній стали сьогодні гордістю країни.

Історія AirBnB. Як троє звичайних хлопців підірвали готельну індустрію

Лей Ґаллахер, "Book Chef"

AirBnB — це онлайн-сервіс з розміщення, пошуку та короткострокової оренди житла по всьому світі. Назва розшифровується як "AirBed and Breakfast" — "Надувний матрац та сніданок". Сервіс допомагає винайняти будинки, квартири, кімнати або ліжка у більш ніж 190 країнах світу. В цій книжці — історія про геніальну ідею, яку троє звичайних хлопців розвинули з нуля у бізнес, що нині коштує $30 млрд!

Alibaba. Дім, який збудував Джек Ма

Дункан Кларк, "K.Fund"

Aliexpress. Це нове ім'я шопінгу. А ще це найдорожча компанія після Google. Хто створив цю компанію? Китайський вчитель англійської мови Джек Ма. І починати цей бізнес було важко, адже не так давно Китай ще не був такою потужною економікою. Джек Ма — найбагатша людина в Китаї та 18-а найбагатша у ​​світі.

За лаштунками імперії Мюльє. Справжня історія сімейного клану, що створив мережу гіпермаркетів "Ашан"

Бертран Гобен, "Фабула"

Трішки сімейних історій. Родина Мюльє — власники мережі гіпермаркетів "Ашан", які давно працюють не лише у Франції. Як родичам вдається керувати гігантською мережею, як взагалі її влаштовано? Дізнатися про таємниці впливового клану Мюльє було зовсім нелегко, але Бертран Гобен провів справжнє журналістське розслідування, і тепер ми знаємо все про бізнес і драму однієї з найбагатших французьких родин.

Всередині Vogue. Мій щоденник сотого року

Александра Шульман, "ArtHuss"

Легендарному модному журналу виповнюється сто років. Британський "Vogue" — це і гарантія, і стандарт якості. Як живеться його редакторці, кожне рішення якої прискіпливо оцінюють? Пані Шульман створила блискучий (у всіх сенсах: від блиску зірок та знаменитостей у якості персонажів до легкого й жвавого стилю оповідання) репортаж про своє життя, у якому гламур — це професія, в якій неможливо працювати без творчих пошуків і відданості своїй справі.

Свобода і далі. Шлях української жінки до нового життя в Америці

Галина Воскобійник, "Піраміда"

Спитайте в США, хто така Галина Воскобійник? Мабуть, вам радще розкажуть про Гелен Уоскоб — підприємицю, яка веде великий сімейний бізнес у Стейт-Коледжі, штат Пенсільванія, та керує проектами з підтримки українського національного освітньо-культурного життя в діаспорі. Галина народилась у 1930 році на Дніпропетровщині, під час Другої світової війни її родина деякий час перебувала у таборі Зондерхаузен. Згодом Галині з чоловіком вдалося емігрувати до Канади, а потім — і до США. Це книжка зворушливих спогадів про підприємливість, шлях до свободи та успіху, безперервний зв'язок з рідною культурою.

Читайте також: Затишок: 7 книжок для створення настрою

А щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!