Здоров’я на всі сто: 7 книжок для чудового самопочуття

Здоров’я на всі сто: 7 книжок для чудового самопочуття
Їжа, рух, спокій, сон, секс

Здоров`я — це не все, але без нього все — ніщо. Проте бути тільки фізично здоровою вимогливій сучасній людині недостатньо. Ми хочемо мати здорове тіло, здорову психіку, натхнення, чудове сексуальне життя, довголіття, займатися спортом, достатньо спати. Як все це отримати? Жива вода? Молодильні яблука? Ні, сім гарних нових книжок.

Як не померти передчасно. Їжа, яка відвертає та лікує хвороби

Майкл Грегер, Джен Стоун, "КМ-Букс"

Гіпократ казав: "Ваша їжа повинна бути для вас ліками". Правильно підібрати продукти — і можна не хворіти. Автори стверджують, що чай з гібіскусу допомагає від гіпертонії, а відмова від молока та регулярне вживання лляного насіння вбереже від раку простати. Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, доктор Грегер дає рекомендації і профілактичні, і для боротьби з уже існуючими захворюваннями.

Їж, пий, худни

Наталія Самойленко, #книголав

Звісно, і повні люди можуть бути абсолютно здоровими й щасливими, і вже точно ніхто не мусить страждати від невідповідності своєї фігури якимсь фантастичним стандартам. Але якщо ви бажаєте схуднути і зробити це з користю для здоров"я, то варто робити це за рекомендаціями надійного фахівця. Наталія Самойленко, дієтолог та ендокринолог, експертка з розробки програм здорового харчування, вона консультує і багатьох українських зірок. "Чарівної експрес-дієти" з огірків і чайного гриба не буде, але авторка допоможе розібратися у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильно харчування.

Сон. Наука сну, або Пробудження після неспокійної ночі

Д`єго Калб, Ана Морено, "Видавництво Анетти Антоненко"

Як-то кажуть, сон — це новий секс. Всі тільки й говорять про те, як його не вистачає, як віддатися йому у найнеочікуваніших місцях, який солодкий гріх — забутися у його обіймах на цілий вихідний. Висипатися важливо, але не менш важливим є те, що в цей час робить ваш мозок. Автори досліджують феномени сну та сновидіння — адже це геніальний психічний механізм і ви можете спробувати керувати ним на користь вашого організму.

Sex. Наука в коміксах

Ларрі Гонік, Крістін ДеВо, "Рідна Мова"

Секс — це штука для дорослих. І, звісно, дорослі ставляться до сексу занадто серйозно, можливо, саме тому і виникають з сексом проблеми. А якщо трошки посміятися, покепкувати з цього аспекту нашого життя: ці комікси цілком наукові, дуже інформативні (у автора є ще "Всесвітня історія в коміксах" та "Філософія в коміксах"), а ще вони розвіюють чари таємничості і водночас розганяють хмари вульгарщини, якими віддавна оповитий секс. Корисні поради. Смішна подача. Розслабтеся і насолоджуйтесь життям. І сексом теж. 

Читайте також: О чем молчат сексоголики

Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем

Раян Голідей, Стівен Генсільман, "Наш Формат"

"І це минеться" — щось таке було викарбовано на персні  легендарного мудреця — царя Соломона. Іншими словами: Keep calm and carry on. Є речі, які ми можемо змінити і змінюємо, а є речі, які неможливо змінити. От про них не треба так хвилюватися. Як не хвилюватися, як не нервувати? Просто. Автори дадуть вам дієві поради, як позбутися відчуття стресу та спокійно сприймати кризові ситуації та повсякденні негаразди. І бути здоровою психічно людиною на радість всім оточуючим.

Альцгеймер — не вирок! ReCODE. Перша програма лікування й профілактики спаду когнітивних функцій

Дейл Бредесен, "Book Chef"

Дійсно, кожен знає когось, хто видужав від раку, але й досі ніхто не згадає нікого, хто видужав від хвороби Альцгеймера. Ніхто з нас не застрахований від цієї хвороби, яка краде нас у наших близьких, у життя, у нас самих. Доктор Бредесен пропонує реальну надію кожному, хто хоче запобігти або навіть перемогти хворобу Альцгеймера і зниження когнітивних здібностей. По-перше, треба мати на увазі, що це не одне захворювання, як зараз прийнято вважати, а цілих три. І для їх виникнення необхідна наявність порушень у 36 метаболічних факторів (живильні мікроелементи, гормональний рівень, сон), які можуть викликати "скорочення" в мозку. Бредсен вказує, як відновити баланс цих факторів, змінивши свій спосіб життя, приймаючи В12, виключивши білки і поліпшивши гігієну ротової порожнини. Результати вражають.

Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей

Крістофер Макдуґал, "Наш Формат"

Це дивний бестселер, у якому сплелися культура бігу та етнографія. Ви ж не хочете просто труситися підтюпцем без шляхетної філософії джоггінгу. Автор навідав у Південній Америці індіанський народ тараумара, представники якого без відпочинку долають навіть 80-кілометровий марафон. Там на нього чекали захопливі пригоди, які наводять на думку, що можливості людини — необмежені, а це і є те, що дасть вам натхнення для власних рекордів. Автор пише: "Біг, як і все, що ми любимо, все, що сентиментально називаємо пристрастями і бажаннями, — це й справді спадкова необхідність, закодована в наших генах. Ми народилися, щоб бігти. Ми народилися, бо бігли. Усі ми — люди, які бігають".

Читайте також: На стилі: 7 нових книжок для красивого та розумного життя