Slow: 7 книжок про життя без стресу

Slow: 7 книжок про життя без стресу
Як жити без стресу й перевтоми

Вигорання і стрес стали не тільки постійними супутниками сучасного темпу життя, але навіть показниками успішності. Якщо ти вигорів і "розвалився" — ти гідно попрацював, з твоєю робочою етикою все гаразд. Насправді все це не так: метушня у шаленому ритмі — це зовсім не те життя, на яке ми заслуговуємо. Як бути спокійним та "пригальмувати" до того, як втратити ефективність? Пропонуємо 7 книжок, які можуть в цьому допомогти.

Усе побачиш, коли пригальмуєш. Правила виживання у метушливому світі

Гемін Сунім, "Snowdrop"

Відомий буддист дає поради тим, хто втратив сили майже остаточно, тим, хто не може не тільки бігти, як раніше, а й просто кудись йти. Всі ми — у пастці повсякденності, ми рухаємося на автоматі, не усвідомлюючи ні того, що відбувається, ні навіщо нам це все. Ми повинні розуміти себе і співчувати собі і ближньому. І тоді швидкість не матиме над нами сили.

Душевний спокій. Чого ми набуваємо, коли старіємо

Вільгельм Шмід, "Книги — ХХІ"

А годинничок-то цокає? Багато хто з нас сприймає старіння із жахом, адже це майже гарантована втрата статусу та й власного уявлення про себе: ми ж вважаємо, що ми — це те, що ми робимо. А якщо ми робимо менше, чи припиняємо професійну діяльність з огляду на вік — це… кінець всього? Автор, сучасний німецький філософ, вважає, що роки дають нам можливість досягти психологічної рівноваги. Спершись на спостереження, досвід та міркування ви можете зробити 10 кроків до душевного спокою. І стати мудрим не по роках!

Тиша в епоху галасу

Ерлінг Кагге, "Клуб Сімейного Дозвілля"

Зникнути, оселитися на безлюдному острові, замкнутися в комірчині, побути хоч хвильку у тиші — те, чого ми прагнемо, коли треба привести до ладу думки. Тиша дуже важлива, але де її взяти, якщо ми повсякчас знаходимось посеред галасливого світу. Ерлінг Кагге, норвезький дослідник, письменник, мандрівник та невгамовний шукач пригод, — перша людина в історії, яка підкорила "три полюси": у 1990 році Кагге здійснив похід до Північного полюса, у 1993-му, подолавши 1310 кілометрів пішки, дістався Південного полюса, а в 1994 році підкорив Еверест. У цих місцях нашої планети все ще можна знайти тихе місце. Але Кагге запевняє, що тишу здатен знайти кожний, її можна почути навіть серед страшного галасу і метушні. Треба тільки знати як. Цьому і навчить вас ця книжка, яка розійшлася по всьому світі мільйонними тиражами.

Мистецтво спокою. Пригоди на шляху в нікуди

Піко Айер, "Віват"

Нічого не робіть. Зовсім нічого. Скільки секунд ви витримаєте? Ми звикли до хаосу, до нескінченного потоку інформації, до довжелезного списку справ, які потрібно зробити. Нам нема коли подумати про те, що ми робимо з власним життям. Колись Піко Айєр був тим самим невротичним мандрівником, який планував подорожі по хвилинах. Але потім він змінився, усвідомивши дещо. І замінив подорожі "по горизонталі" на подорожі "вглиб", присвячуючи якісний час на спілкування з самим собою. Для того аби бути здоровою людиною, кожному з нас потрібен цей час.

Як бути спокійним

Анна Барнс, "Фабула"

Як стати спокійним? Анна Барнс дає практичні поради щодо того, як подолати стрес та внутрішню напругу через спеціальні вправи для тіла й розуму. Безліч корисних порад, цікавих ідей і дієвих заходів, які зібрані в книжці "Як бути спокійним", допоможуть відчути себе підготовленим до зустрічі зі світом, повним різних несподіванок.

Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем

Райан Холідей, Стівен Генсільман, "Наш Формат"

Ставитися до життя стоїчно — це як? Стоїцизм вигадали давні греки, зараз це поняття означає моральну позицію, котра передбачає витриманість, стійкість, суворе дотримання моральних вимог, незалежно від сподівань на винагороду (щастя), гідну поведінку за будь-яких обставин. Автори ж цієї книги звертаються до стоїцизму, аби запропонувати підтримуючі та надихаючі історії для кожного дня року. Автори дадуть вам дієві поради, як позбутися відчуття стресу та спокійно сприймати кризові ситуації та повсякденні негаразди. І бути психічно здоровою людиною на радість всім оточуючим.

Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем

Марк Менсон, "Наш Формат"

Перше, що треба зробити, коли всі навколо відлітають у відпустки, це навчитися "забивати", можливо, не на все, але на надокучливі очікування на всіх підряд. Змалечку нам торочать про те, що треба бути кращим, ніж хтось інший, треба бути багатим, вдягатися у бренди, мати найкрутішу роботу, відпочивати на узбережжях тропічних морів. Все життя ми за цим женемось — і куди ми дісталися? До Facebook, де постимо фото імітації відпустки, при цьому ми дико нещасні. А якщо ігнорувати всі ці "вище, краще, сильніше" і просто отримувати задоволення від того, що вам дійсно подобається, а не від того, що "повинно подобатись"? Саме про це йдеться у книзі Марка Менсона ― американського підприємця, письменника, блогера, засновника і гендиректора компанії Infinity Squared Media LLC.

Читайте также: Маленький формат, велика користь: 7 невеличких книжок, які змінять ваше життя