Маленький формат, велика користь: 7 невеличких книжок, які змінять ваше життя

Маленький формат, велика користь: 7 невеличких книжок, які змінять ваше життя
Тим, кто хоче читати, але має небагато часу

Книжка, що змінює свідомість — це необов'язково багатотомник повного зібрання творів великих мислителів минулого чи сьогодення. Це може бути зовсім невеличка книжечка, яка приходить до вас саме в той момент, коли ви того найбільш потребуєте.

Пам'ять без обмежень. Потужні стратегії запам'ятовування

Кевін Горслі, "Наш Формат"

Унікальна методика тренування і зосередженості! Кевін Горслі — професійний лектор міжнародного рівня, тренер з мотивації та креативного мислення та кількаразовий рекордсмен із запам'ятовування. Він розповість вам, як подолати обмеження вашої пам'яті та перетворити великі обсяги потрібної вам інформації у структуровані дані, які завжди "під рукою"!

Коли зустрічаються незнайомці

Кіо Старк, "Віват"

У своїй промові "Why you should talk to strangers", яку на YouTube побачило більше півмільйона людей, і яка лягла в основу книжки, Кіо Старк говорить про соціальне значення маленьких розмов з незнайомцями. Маленьких діалогів, які часто не мають справжнього змісту, але вони дають нам відчуття того, що нас бачать, що ми існуємо як особистості, а не сірі частинки безіменної і німої людської маси. Як же взаємодіяти безпечно і позитивно? Кіо Старк у своїй книзі викладає теорію спілкування з незнайомцями, ілюстровану яскравими прикладами та даними досліджень, а потім і рекомендації для "експедицій" — експериментальних вилазок у місто для того, аби навчитися бачити в інших особистість через особливі моменти спілкування.

Коли менше — насправді більше

Джошуа Беккер, "Рідна мова"

Мінімалізм часто здається нам чимось елітарним, не пристосованим під наші суворі умови. Це десь там у них, на заході, криза перевиробництва та психологія споживання. Стоп. А що цей поламаний ламповий телевізор робить у вашій комірчині? Чому у шафі досі висить жовте пальто тьоті Люсі, яке ви збиралися перешити у далекому 1996 році? І взагалі, чи не було б вам вільніше дихати без всього цього мотлоху? Джошуа Беккер — один з найвідоміших мінімалістів світу, пропонує прості кроки до усвідомленого щасливого життя без зайвих речей.

Технологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті

Валерія Козлова, "Видавництво Старого Лева"

EQ тепер вважають важливішим за ІQ. Тобто розпізнавати та керувати власними емоціями та емоціями інших людей — важливіше для успіху і щасливого життя, ніж вміння робити складні обрахунки без калькулятора чи знати напам'ять прапори усіх країн світу. Як навчитися долати свої некорисні емоційні звички та моделювати емоції інших, розповідає бізнес-тренерка Валерія Козлова.

Дао Вінні-Пуха. Принципи даосизму на прикладі найвідомішого у світі ведмедя

Бенджамін Гофф, "КМ-Букс"

Вінні-Пух — один з найвидатніших філософів сучасності, він послідовно сповідує даосизм. В політиці і виживанні, даос шукає дієвого шляху найменшого спротиву і скромності, вважаючи, що всі крайні позиції ведуть до своїх протилежностей. Все є в русі, то ж ідентифікація власного "Я" стає ілюзією, явною помилкою, але зрештою людина буде вимушена змиритися з реальністю змін. Базується даосизм, зокрема, на медитації, спонтанності та простоті. Здається, це те, чого потребує наше складне, хаотичне і іноді нещире життя. 

Дари недосконалості. Як полюбити себе таким, який ти є

Брене Браун, "Клуб сімейного дозвілля"

Припустимо, ви саморозвинулись до якоїсь певної міри, але ні суперменом, ні живим буддою не стали. Що далі? Далі треба прийняти свою недосконалість. Майже 9 мільйонів переглядів — стільки людей подивилось на YouTube виступ дослідниці Брене Браун на конференції TEDx, у якому вона говорила про сміливість бути недосконалим. Саме здатність приймати себе такими, як ми є (звісно, неідеальними), і є запорукою щасливих стосунків з іншими. Це робить нас вільними від токсичного почуття сорому за те, що ми "не на висоті".

Етикет. Школа пані Фреймут

Ольга Фреймут, "Snowdrop"

Етикет — це не про пряму спину і неприпустимість плямкання за столом. Принаймні, не для провокаційної Ольги Фреймут. Звісно, будуть там і поради з етикету від експертки Наталі Адаменко, але авторка пропонує і свій, "хуліганський" варіант етикету, який кожен може "персоналізувати": як тамувати емоції, хворіти, плакати, вийти заміж і гарно виглядати, а водночас полюбити себе і ближнього. Авторка застерігає від буквального повтору її досвіду, але запрошує до роздумів про догми, доцільність, пристойність і здоровий глузд.

Читайте також: Controversial: 7 провокаційних і неоднозначних книжок