Наш арсенал: 7 новинок нон-фікшну, які неможливо пропустити

Наш арсенал: 7 новинок нон-фікшну, які неможливо пропустити
Що читати зовсім скоро
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

З 22 по 26 травня у Києві відбудеться Книжковий Арсенал — захід, на який чекають усі книголюби. Розповідаємо, на що із цікавинок нон-фікшну варто звернути увагу.

Про що мовчать

Таня Касьян, BookChef

Впевнені, що ви з цікавістю читали статті нашої головної редакторки "Про що мовчать", які знайомили вас з реальністю, у якій живуть "невидимі" жінки. Виявляється, що життя багатьох людей виходить за рамки стереотипів про певні категорії. У цій книзі зібрано тринадцять історій наших героїнь. Що відчуває жінка, яка розуміє, що її назавжди паралізувало? Чого найбільше боїться безпритульна? Чому тільки після сімнадцяти років перебування у монастирі черниця наважується піти з нього? Як живе жінка після зґвалтування у віці шести років? Це надзвичайна книжка, у якій крізь емоції ми розуміємо необхідність боротьби зі стигмою. Ба більше, "Про що мовчать" — справжній арт-проект, над яким працювала креативна команда. Для книжки було розроблено 13 шрифтів — окремий для кожної історії, що мають ще більше підсилити ваші враження від прочитаного, а крім того було намальовано 26 ілюстрацій. Спершу на картинках ви побачите те очевидне, що помічають в оточенні героїнь, і лише перегорнувши сторінку, ви зрозумієте, що в цьому "очевидному" є щось приховане — те, про що зазвичай мовчать. Але не у цій книзі.

Окололітературне. Усе, що ви хотіли знати про сучасну українську літературу

Тетяна Трофименко, "Віват"

Не дуже орієнтуєтеся у сучасній українській літературі і бажаєте краще розуміти хто є хто? Тетяна Трофименко — критикиня, яка не має улюбленців. Докладно і дотепно вона розповідає про те, що відбулося за останні 10 років у нашій літературі: автори, твори, реакція читачів. Літературознавство, виявляється, може бути дуже цікавим.

Феміністки не носять рожевого

Скарлетт Кертіс, "Видавництво Старого Лева"

Феміністичні ідеї дедалі ширше сприймаються новими поколіннями. Але багато чоловіків і жінок досі міркують упередженнями щодо руху за рівність. "Феміністки хочуть влади над чоловіками", "феміністки негарні", "феміністками стають лише незадоволені особистим життям жінки" тощо. Але це все не більше ніж стереотипи. У цій книжці зібрані історії "феміністичного становлення" різних жінок, наших сучасниць — і відомих акторок, активісток, і пересічних дівчат, які усвідомлюють, наскільки нам усім потрібна рівність і розповідають про власні "відкриття" на шляху до неї.

Коли Ніцше плакав

Ірвін Ялом, "Клуб сімейного дозвілля"

Автор — блискучий психолог, психотерапевт, автор таких бестселерів, як "Брехуни на кушетці" та "Ліки від кохання". У цій книжці автор фантазує про те, що сталося б у світі філософської та психологічної думки, якби свого часу Фройд, Ніцше та Йозеф Броєр, засновник катартичної психотерапії, змогли б зустрітися і надати своєрідну психологічну допомогу один одному.

Всі крапки над "І"сторією

Сергій Гаврилов, "Pabulum"

Сторітелінг — дуже модна ідея. Це не просто створення міфів про "себе, великого", це метод подачі інформації про що завгодно, і полягає він у чіткій структурі та емоційному зв'язку зі слухачем. Не всі ми вміємо розповідати надихаючі історії, але сторітелінгу можна навчитися. У книзі зібрано професійні інструменти, творчі лайфхаки та практичні вправи, щоб упорядкувати думки і розповісти свою історію.

Історія грошей

Володимир Дмитренко, Михайло Відейко, "Фоліо"

Чи любите ви гроші? На що ви заради них здатні? А що ви про них знаєте? Як взагалі з'явилися гроші, хто їх вигадав і яка на них чекає доля у майбутньому? Які стосунки з грошима були в українців у давні часи? Багато інформації для роздумів. І можливо, ідей щодо того, як привести обсяги вашого особистого бюджету до бажаних показників.

Це ж клієнт, дурнику

Майкл Аун, "Фабула"

"Клієнт завжди має рацію". Чули про таке? Авжеж. Але чому ж ви не будуєте свій бізнес за цим основним принципом? Автор розповість, як зробити, щоб клієнт був задоволений, як зрозуміти, що може викликати його обурення, чому клієнти стають колишніми і як цього уникнути? Корисні поради працюють не тільки для фахівців з продажу, але й для будь-кого, хто займається підприємництвом.

Читайте також: Історії успіху: 7 книжок для натхнення

А щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!