Як сонях до сонця: 7 книжок про саморозвиток

Як сонях до сонця: 7 книжок про саморозвиток
Що читати, щоб працювати над собою більш плідно
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Рано чи пізно нам доводиться замислюватись про власне життя, й іноді це навіть конструктивно. Як зробити роботу над собою більш плідною? Прочитати розумні книжки від авторів, які, беззаперечно, знають, про що пишуть.

Чудовий ранок

Гел Елрод, "Наш Формат"

"Хто рано встає, тому бог подає". Не хочеться цього казати, але… Так. Так воно й є. Проте сучасні люди демонструють неабиякий спротив "перлинам мудрості", адже деякі з них з часом стали кліше, деякі втратили актуальність. Але не чудова порада вставати рано, аби підкорити час. П'ятикрокова методика Елрода знайшла відгук у тисячах змучених вічними запізненнями та прокрастинацією життів. Спробуйте і ви!

Не бійтесь боятися. Як знайти спільну мову з власним страхом

Крістен Улмер, #книголав

Взагалі, страх — дуже потрібне почуття, воно було придумано природою для того, аби рятувати нам життя. Але чим вашому життю можуть загрожувати, скажімо, іспити, публічні виступи, таргани та темрява у коридорі? Можливо, страх може бути не ворогом, а порадником, навіть другом? Авторку книги, Крістен Улмер, називали безстрашною, адже вона здобула звання найкращої екстремальної лижниці світу, але саме спортивні досягнення змусили її досліджувати те, як працює страх і як ефективно працювати з ним.

Скетчноутинг. Посібник з візуалізації ідей

Майк Роде, "Клуб сімейного дозвілля"

Як ефективніше занотовувати думки та розробляти ідеї? Легко — за допомогою техніки візуального оформлення нотаток. Скетчноутинг допоможе концентруватися на головній ідеї через графічні зображення. Цей метод дійсно працює — тепер ви не забудете нічого із занотованого. При цьому абсолютно не важливо, наскільки добре ви вмієте малювати: відомий дизайнер Майк Роде навчить користуватися різними шрифтами, створювати композицію лише з декількох фігур, а головне — робити це швидко, щоб залишалося більше часу для чудових ідей.

Святий, Серфінгіст і Директор. Дивовижна розповідь про те, як можна жити за покликом серця

Робін Шарма, "КМ-Букс"

Всі ми хотіли б зустріти у житті Вчителя — світлого та осяяного мудрістю гуру, який у кількох лаконічних фразах розповів би нам про те, як змінити життя і стати щасливими. Таким гуру для багатьох читачів світу став Робін Шарма, книжки якого буквально відкривають очі на те, що у житті головне, а що — пусте, як радіти життю і досягати успіху. Завдяки знайомству із трьома дивовижними вчителями головний герой книжки дізнається про могутню філософію, здатну змінювати реальність і долю людини.

Життя без обмежень

Нік Вуйчич, "Форс"

Нерідко ми жаліємо себе: життя складне, грошей нема, здоров'я нема. Як щодо поради подивитись на тих, кому повезло не просто менше, а взагалі, на перший погляд, доля познущалась з них? У всесвітньо відомого письменника і мотиваційного спікера Ніка Вуйчича нема рук і ніг від народження, але є вища освіта, успішний бізнес та щаслива родина. Нік вчить мільйони людей, як долати труднощі, адже світ, вважає він, зітканий з самих можливостей, а всі обмеження насправді знаходяться тільки у головах.

Мистецтво спокою. Пригоди на шляху в нікуди

Піко Айер, "Віват"

Нічого не робіть. Зовсім нічого. Скільки секунд ви витримаєте? Ми звикли до хаосу, до нескінченного потоку інформації, до довжелезного списку справ, які потрібно зробити. Нам нема коли подумати про те, що ми робимо з власним життям. Колись Піко Айєр був тим самим невротичним мандрівником, який планував подорожі по хвилинах. Але потім він змінився, усвідомивши дещо. І замінив подорожі "по горизонталі" на подорожі "вглиб", присвячуючи якісний час на спілкування з самим собою. Для того аби бути здоровою людиною, кожному з нас потрібен цей час.

Дорослих не буває. Історія дорослішання на середині життя

Памела Дракерман, "Yakaboo Publishing"

Багатьом читачам Памела Дракерман знайома за дотепною та дуже корисною книжкою про ефективні батьківські принципи "Французьке виховання". Завдяки їй ми навчилися, як допомагати дорослішати нашим дітям, але чи подорослішали ми самі? Будемо чесними: ми навіть рідко коли усвідомлюємо, що нам не ті безтурботні і чудові 25. Але чи потрібна нам ностальгія? Чи потрібно намагатися обдурити час чи, навпаки, передчасно здавати позиції? Памела Дракермен, з притаманним їй гострим поглядом та тонким гумором, розповідає про "розумне дорослішання", яке проведе нас неушкодженими через "кризу середнього віку" і, можливо, ми нарешті станемо самі собою. На полицях книгарень цю книжку ви знайдете на початку квітня 2019 року.

Читайте також: З новими силами: 7 книжок, щоб почати все спочатку

А щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!