Як я провів літо: 7 книжкових новинок, щоб стати кращою версією себе

Як я провів літо: 7 книжкових новинок, щоб стати кращою версією себе
Що читати, аби змінюватись

Насправді не Новий рік відмічає наші зміни. Ще з дитинства у нас звичка "старшати за літо", чи не так? Літо з його дещо сповільненим ритмом, який дає час і простір для інтроспекції, а іноді і зміни кута зору, — найліпша пора для внутрішнього зростання. Скористаймося цією нагодою! Ось "список літератури", з яким ви до осені станете мудрішими і сильнішими.

Книга помилок

Скіп Прічард, "КМ-Букс"

Ми любимо людські історії: героїчні подолання перешкод, безнадійні ситуації, таємничих порадників та фінальні перетворення жаб і вовків на принцес та принців. Перед нами порадник з саморозвитку, "замаскований" під дуже реалістичну історію про пересічного хлопця Девіда, який мав ніби все, але чогось важливого йому бракувало. І це доводило його до відчаю. Так би він і жив із пусткою в душі. Але одного разу він зустрів таємничу жінку, яка розповіла йому про дев'ять помилок, що заважають нам досягати своєї мети. Пізнавальна притча про роботу над власними помилками і саморозвиток.

Ніколи не йдіть на компроміс. Техніка ефективних переговорів

Крістофер Восс, "Наш Формат"

Багато хто вірить у те, що все наше життя — компроміс. Але як часто ми втрачаємо дуже важливі для нас речі через компроміси! Кріс Восс — колишній переговорник ФБР, який 20 років вів надскладні перемовини з немислимо високими ставками. І він каже, що у всіх наших сферах життя можна застосовувати ті самі принципи переговорів. І завжди завершувати їх на свою користь. Чи піднімуть вам зарплату? Чия буде черга мити посуд? Чи купите ви -надцяту машинку малому скиглію? Відтепер все зміниться — у вас тепер суперздібність умовляти будь-кого робити будь-що.

Приліпи! Ефективність ідей: чому одні досягають успіху, а інші зазнають невдач

Чіп і Ден Хіз, "Клуб сімейного дозвілля"

Дійсно, цікаво, чому одні ідеї, якими б безглуздими не були — поширюються і живуть довго, а інші — ніяк не можуть пробитися? А разом з ідеями часто процвітають чи скніють у невідомості й автори ідей. Автори  (професор Вищої школи бізнесу Стенфордського університету та консультант організації Duke Corporate Education), з'ясовують, що ж робить ідеї "липкими" і яка формула сприяє їхній успішності. І за якими правилами треба розвивати власну успішну ідею? Багато прикладів з життя відомих людей у бестселері The New York Times та Wall Street Journal.

Самомотивація

Андро Донован, "Фабула"

Як пізнати себе настільки, аби стати власним коучем і гуру? У цій книжці ми знаходимо методи, які дозволять кожному почути своє "Я", відокремити власні бажання від нав'язаних суспільством і жити в гармонії передусім із собою, зі своїми внутрішніми щурами. Авторка багато років працювала з людьми, яким не вистачало "внутрішньої цілісності", відтак, у книжці містяться і теоретичні зауваги, і практичні поради, і вправи, виконання яких має наблизити читача до внутрішньої рівноваги.

Шлях

Коносуке Мацушіта, "Видавництво Старого Лева"

Не факт, що кожний власник великого бізнесу — мудра і гідна людина. Проте автор, засновник глобальної корпорації "Panasonic", талановитий менеджер, який окрім рішучості й наполегливості, проявив себе спостережливим, виваженим і мудрим. Ця книжка — збірка невеликих історій про те, як філософське сприйняття світу допомагає рухатись уперед, долаючи перешкоди на життєвому шляху.  

Ніколи-небудь. Як вийти з безвиході і віднайти себе

Олена Рєзанова, "Моноліт-Bizz"

Літо — потенційний старт кардинальних змін. Від зхуднення до апгрейду професійних навичок, від виходу з віджилих своє стосунків до занурення у виплеканні мрії. Якщо ви вирішили змінити своє життя — це чудово. Можливо, вам знадобились би гарні поради про те, як це робити? А ще більше — як робити не треба? Читайте корисну книжку про вихід "з глухого кута" та важливість перших кроків до нового життя.

Розблоковане батьківство. Як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформаційних технологій

Елізабет Кілбі, "КМ-Букс"

Все найкраще — дітям! Що може бути краще для дітей, ніж мудрі батьки? А нам не завжди виходить бути мудрими: світ такий швидкий, так багато справ і тиску, і спокус, і… дітям лишається спілкування з моніторами гаджетів, а не з батьками. І тут починаються конфлікти: ми хочемо навернути дітей на шлях істинний. Авторка ж навчить нас, як зробити віртуальний світ надійним помічником у вихованні, як прищепити дитині здорові навички користування цифровими пристроями і повернути інтерес до активного життя.

Читайте також: Наш арсенал: 7 новинок нон-фікшну, які неможливо пропустити

А щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!