Що нового: Де повчитися та прокачати нові скіли онлайн у травні

Що нового: Де повчитися та прокачати нові скіли онлайн у травні
Курси, які дозволять освоїти нові знання всього за декілька тижнів

Вже за лічені дні більшість українців чекають тривалі вихідні. Чим не привід нарешті знайти декілька годин на день, щоб прокачати давно потрібні теми? Тому ми підготували підбірку онлайн-курсів на абсолютно різні теми і переконані, що тут кожен знайде щось корисне для себе.

Основи програмування

Курс із мови програмування Python. Під час навчання ви засвоїте базові речі з цієї мови та зрозумієте, що таке програмування: алгоритми, цикли, рекурсія, бінарна система тощо. Курс підійде початківцям, які прагнуть поринути у світ програмування.

Тривалість: 8 відеолекцій

Як ефективно спланувати та провести діалог

Курс прагне навчити не тільки долати конфлікти, а й використовувати їх як ресурс для подальшого розвитку, пошуку спільного. Він буде цікавим та корисним всім, кому не завадить покращити майстерність ведення колективних обговорень або важливо збільшити ефективність своєї активної громадської, суспільно-політичної діяльності. Водночас матеріали курсу стануть у пригоді всім, хто втомився від звичайних суперечок, порожніх дебатів та дискусій і прагне змін у взаємодії з іншими.

Тривалість: 6 тижнів

Жінки та чоловіки: ґендер для всіх

Цікавий курс про дискримінацію і її уникнення, про права та їх захист. Вважаєте, що в Україні немає дискримінації? А як вам той факт, що зарплата жінок, у середньому, на 30% менша від зарплати чоловіків! А в деяких сферах дискриміновані саме українські чоловіки! Лектори обіцяють: цікаві питання, шокуючі факти, професійні відповіді. Курс розділено на два рівні: базовий, що буде цікавий кожному, та експертний для фахівців в ґендерних питаннях. У слухачів курсу буде можливість отримати сертифікати базового або експертного рівнів.

Тривалість курсу: 5 тижнів

Наука повсякденного мислення 

Курс про критичне мислення від Університету Квінсленда. Мета курсу навчити слухачів мислити незалежно, аналітично, перевіряти факти, критично ставитися до власних оцінок та оцінок оточуючих. Також на курсі вивчають ментальні ярлики, якими іноді зловживають люди та вчаться використовувати ці знання для прийняття рішень і більш критичного мислення.

Тривалість: уточнюйте

Основи тайм-менеджменту 

Під час курсу ви навчитеся справлятися з великою кількістю задач, встигатимете у визначені дедлайни і при цьому не страждати від постійного стресу. Грамотний тайм-менеджмент дозволяє підвищити свою продуктивність на 25%. У процесі навчання розглядатимуться теми: постановки та досягнення цілей, основи планування, фокусування уваги тощо.

Тривалість: уточнюйте

Думай, як кухар

"Світ їжі великий і фантастичний",  — принаймні так вважає Євген Клопотенко. Знання основ обробки продуктів, вміння обрати інгрідієнти та приготувати це все — допоможуть курси від відомого шеф-кухаря.

Тривалість: уточнюйте

Як створити стартап

Під час курсу  викладачі-практики розкажуть, як знаходити бізнес-ідеї та оцінювати їх, як залучати клієнтів і постійно збільшувати продажі, а ще як будувати успішну бізнес-стратегію та підбирати команду. В основі курсу замість складної теорії, практичні поради.

Тривалість: 6 тижнів 

Читайте також: Як сонях до сонця: 7 книжок про саморозвиток

А щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!