Під контролем: 6 додатків для ефективного планування

Під контролем: 6 додатків для ефективного планування
Інструменти, які допоможуть не забувати про важливе

Сьогодні складається враження, що з кожним днем час стискається, а справ стає ще більше. Тому ми часто завалюємо дедлайни, забуваємо відповідати на листи чи робити важливі дзвінки. І що вже тут говорити про домашні справи. Тижні й місяці пролітають, а бажаної поїздки так і не було, абонемент в спортзал вже й пилом припав, списки книг для прочитання і фільмів для перегляду тільки додають позицій, а ми знову нічого не встигаємо. Звичайно, тайм-менеджмент не панацея і не чарівне заклинання, яке зупиняє час, але все ж можливість організувати себе, не забувати про важливе та при правильно визначених пріоритетах встигати трохи більше. Для зручного планування вже придумали десятки технік та ще більше додатків — тож ми підібрали найпопулярніші з них.  

Wunderlist

Додаток дозволяє створювати власні списки та завдання до них. А всередині списків можна додавати ще й нотатки чи файли різних форматів. Виконані пункти позначаються одним кліком. Плюсом Wunderlist є можливість долучати людей до створеного списку справ за допомогою е-мейлу. Відповідно, через додаток можна делегувати завдання членам команди, встановлювати дедлайни та нагадування. Окрім планів на день, у Wunderlist зручно складати списки для покупок, плани культурних подій тощо. Серед мінусів Wunderlist — відсутність можливості розбивати великі завдання на частини.

Ціна: безкоштовно ( або  платна версія — 5$ на місяць)

Підтримує: IOS i Android

Evernote

Evernote — дає можливість створювати безліч нотаток, які можна об'єднувати у блокноти, а ті, в свою чергу, — у полиці. Для зручності можна маркувати списки, додавати документи, фото, зберігати посилання на інші нотатки. Беззаперечним плюсом додатку є можливість  синхронізації на всіх пристроях.

Ціна: безкоштовно

Підтримує: IOS i Android

Trello

Зручний додаток для ведення спільних проектів. У ньому все організовується у вигляді дощок. Також можна додавати фото та відео, які будуть одразу показуватися при загальному перегляді. Користувачі відмічають зручність та естетичний вигляд додатку. Особливістю Trello є можливість бачити усі картки (дошки) одночасно. Це дозволяє оцінювати ситуацію з планом на день в цілому, враховуючи всі проекти та сфери життя одночасно. Хоча, якщо одночасно є багато проектів у роботі, навчання і списки особистих справ — то функціональності однієї дошки для проекту не вистачить, і загальна картина буде розпорошена.  

Ціна: безкоштовно (платна версія  4,99$ на місяць)

Підтримує: IOS i Android

Any.do

Цей додаток з мінімалістичним дизайном є одним з найпопулярніших для особистого тайм-менеджменту. Свої плани він дозволяє переглядати як у форматі списків? так і у форматі календаря. Виконані ж завдання ви не просто видаляєте зі списку, а закреслюєте свайпом, як ручкою в блокноті. Але щоб закреслені пункти таки зникли зі списку, достатньо просто потрусити телефон. Приємним бонусом у додатку є можливість додавати локацію до кожного завдання.

Ціна: безкоштовно (платна версія  2,99$ на місяць)

Підтримує: IOS i Android

Google Keep

Google Keep навряд чи підійде для серйозного менеджменту, але впорається з функцією кишенькового блокноту. У ньому зручно записувати на кольорові картки випадкові думки, термінові справи, рецепти, вести списки фільмів та книг. Одним словом, все що можна забути, але бажано завжди мати під рукою. А для складання планів покупок, додаток сам підказує, які продукти можуть бути вам потрібними.

Ціна: безкоштовно

Підтримує: IOS i Android

Pomodoro

Pomodoro — це популярна техніка тайм-менеджменту, тому існує кілька десятків додатків для її реалізації. Цю техніку в кінці 1980 року вигадав Франческо Чіріло і її назва справді походить від слова "помідор". Суть техніки полягає в тому, щоб максимально концентрувати увагу над завданням в 25-хвилинні часові проміжки, які й називаються "рomodori". Між блоками потрібно робити кількахвилинні перерви, а потім знову з головою поринути у роботу на наступний інтервал. Пропрацювавши чотири 25-хвилинні блоки, треба робити великі перерви, щоб дати організму час відпочити та відновитися. Ця техніка зарекомендувала себе дуже позитивно та завоювала популярність. Звісно, використовувати для неї можна і звичайний таймер чи будильник, та все ж з додатком буде значно зручніше.

Читайте також: Під контролем: 5 додатків для ведення особистих фінансів