Під контролем: 5 додатків для ведення особистих фінансів

Під контролем: 5 додатків для ведення особистих фінансів
Інструменти, які допоможуть грамотно керувати грошима

Як часто вам доводиться ловити себе на думці, що ви й уявлення не маєте, на що витратили всю зарплату? 10% від доходу так і не потрапили до заощаджень, а грошей вже немає. Звичка вести свої особисті фінанси — це вже перший і вагомий крок до контролю власних коштів. І суть не в тому щоб у всьому собі відмовляти. Адже грамотне ведення особистих фінансів дозволяє зрозуміти, скільки і на що ви витрачаєте.

Спершу ця справа видається важкою і затратною по часу, оскільки потрібно записувати витрати з кожної покупки чи поїздки. Але коли фіксація витрат стане звичкою, то це займатиме 1-2 хвилини на день, а зібрана інформація дозволить підкоригувати некорисні та витратні звички. Тому ми підготували п'ять додатків для ведення особистих фінансів.

Andro Money

Цей додаток відноситься до переліку найпопулярніших "телефонних" бухгалтерій. Після запуску програми одразу видно перелік фінансових операцій за день, але при цьому можна переглядати витрати за інші дати або звіти за тиждень, місяць чи рік. Пошук здійснюється за ключовими словами, категоріями, датами і одержувачами. Крім того, можна задавати свій бюджет на місяць. Бюджети на рік, тиждень і поточний день розраховуються автоматично. За бажанням, можна задати опцію попередження, і за перевищення певного відсотку місячного бюджету (за замовчуванням 50%, але є можливість встановити свій поріг) додаток вас попередить. Так само бюджет можна складати і для окремої категорії. Всі категорії і підкатегорії тут розташовуються в ієрархічну піраміду: "Витрати", "Доходи" і "Переведення". Є і підрівні. До прикладу, у рівні "Харчування" такі підрівні:"Сніданок", "Обід","Вечеря", "Фастфуд", "Закуски", "Фрукти", "Напівфабрикати". Категорії та підкатегорії можна додавати, видаляти та змінювати. Звіти можна переглядати у вигляді діаграми (кругової, стовпчиками або тренду).

Ціна:  безкоштовно

Мови: німецька, грецька, французька, італійська, російська

Оцінка на Google Play: 4,7

Money Manager

Money Manager, як і попередній додаток, надає можливість контролювати прибуток, витрати, загальний грошовий потік і формує статистику. Мінусом Money Manager є складний інтерфейс, але ця складність пояснюється величезною кількістю доступних функцій та операцій. Як і врешті додатків, Money Manager розподіляє витрати та доходи по категоріям, які візуалізуються в інфографіці. До плюсів додатку зараховують можливість керувати кредитами та дебетовими картками. При підключенні Wi-Fi, працювати з додатком можна з ПК, а резервні копії відправляти електронною поштою або експортувати в таблицю Excel. При цьому доступ до додатку сторонніх осіб можна обмежити паролем.

Ціна: 84,99 грн

Мова: українська, російська,

Оцінка на Google Play: 4,7

Monefy

Максимально простий у використанні додаток. На головному екрані тільки дві кнопки: доходи і витрати. Всі фінансові операції розсортовуються за категоріями і виносяться на діаграму на стартовому екрані. Категорії, яких не вистачає, можна додати самостійно. У цьому додатку теж можна робити резервні копії та захищати доступ до даних паролем. А функція "бюджет" допомагає планувати місячні витрати і не виходити за їх межі, статистика буде формуватися відносно бюджету, а не всіх доходів. На екран смартфона можна винести віджет зі статистикою витрат по місяцях.

Ціна: 50 грн

Мови: українська, російська, англійська, польська, німецька

Оцінка на Google Play: 4,6

Wallet

Wallet не лише фіксує витрати, але й допоможе скласти динамічний план для контролю фінансів і досягнення цілей. Плюсом Wallet є автоматичність. Трансакції автоматично і безпечно синхронізуються з банком, витрати розподіляються по категоріях. Тому більше не потрібно записувати кожну копійку. А всі звіти Wallet подає у легких для розуміння графіках, фінансових оглядах, які допомагають зрозуміти стан фінансів на сьогоднішній день, а також ситуацію з боргами і готівковим потоком фінансів.

Ціна: безкоштовно

Мови: російська

Оцінка на Google Play: 4,5

Money Lover

Money Lover не лише фіксує ваші доходи та витрати, але слідкує та нагадує про майбутні платежі. Потрібно просто створити графік витрат заздалегідь. Цей додаток підійде мандрівникам, оскільки має окремий режим для подорожей. Money Lover працює з різноманітними електронними гаманцями і має функцію сканування квитанцій.

Ціна: безкоштовно.

Мови: українська, російська, англійська,

Оцінка на Google Play: 4,4

Читайте також: Утилизируй это: 7 приложений по сортировке мусора