Удосконалена версія: 7 книжок про саморозвиток

Удосконалена версія: 7 книжок про саморозвиток
Що читати, щоб стати на шлях трансформацій
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Перфекціонізм — явище нездорове, адже абсолютно досконалим бути неможливо. Проте можна і треба намагатись щодня ставати кращим, бути "кращою версією самого себе". Готові до трансформації?

Коротко і по суті. Мистецтво розставляти пріоритети

Грег МакКеон, "Наш Формат"

У чому ж потрібно себе покращувати? Це залежить від ваших пріоритетів. Можливо, почати треба саме з пріоритетів: навчитися відрізняти головне від другорядного, розподіляти ваші дорогоцінні час та енергію так, аби витрачати мінімум зусиль для досягнення успіху. Критики назвали книжку бізнес-консультанта МакКеона "дієвою протиотрутою від нинішнього божевілля, яке вражає наше життя". Перестати жити в божевільні хаосу завдань та місій — перший крок до вашого особистого гармонійного світу.

Твій мозок — суперзірка. Використовуй на повну!

Кайя Норденген, "K.Fund"

Лікар-невролог написала найкращу науково-популярну книжку Норвегії 2016 року, яку вже видано у 17 країнах. А все чому? Тому що мозок працює за своїми законами, він може працювати на вас, або проти вас: спонукати до поганих вчинків і неправильного вибору, винагороджуючи різні залежності. Як "завербувати" мозок? Дізнатися,  як він працює.

Застеляйте ліжко. Дрібниці, які можуть змінити ваше життя... і, можливо, світ

Вільям Макрейвен, "КМ-Букс"

Звичка формує характер, а характер визначає долю. Це стара істина і багато людей щодня переконуються у її правдивості. У цій невеликій книжці про свої звички, характер і долю розкаже адмірал Вільям Г. Макрейвен, командувач Військово-морських сил США у відставці. Адмірал визначив десять головних правил свого життя, які сформульовані дуже просто, але мають і ширше значення, про яке й розповідає нам цей блискучий офіцер. Отже, що насправді означає "Не боятися акул" та "Щоранку застеляти ліжко"?

Як бути спокійним

Анна Барнс, "Фабула"

У розпалі емоцій важко не розгубити залишки здорового глузду, а відтак - здатності адекватно реагувати на виклики життя. Для того аби заспокоїтися, треба виділити на це час. Анна Барнс не дає туманних порад: все дуже раціонально і по темі. Як організувати побут і робоче місце, як швидко заспокоїтись, як краще спати, як звільнити мозок від зайвих думок, які продукти потрібно додати до раціону, де брати сили до натхнення, — все в одній книзі.

Віддавати, щоб отримувати

Джон Манн, Боб Берг, "КМ-Букс"

Повчальна історія про основний закон природи: з нічого нічого не виходить. Отже, аби отримати успіх, спочатку треба щось віддати. Здавалося б, очевидна річ. Але деяким персонажам книжки потрібні спеціальні докази дієвості цього правила: реальні історії про інвестиції у справу свого життя, кар'єру чи стосунки.

Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки

Таіс Золотковська, "Моноліт-Bizz"

Психотерапевти радять: "Найкращий антидепресант — не читати книгу, а написати її. Процес породження смислів — обернений депресії, одна з ознак якої — десеміотизація, тобто "розсмислення" світу". Але як це — сісти і писати? Про що? Якими словами? Письменниця Таіс Золотковська створила "Клуб анонімних авторів", зустрічі якого проходять у різних містах України. Ця книжка — посібник для тих, хто хоче  нарешті подолати страх чистого аркуша та удосконалити здібності креативного письма.

Дари недосконалості. Як полюбити себе таким, який ти є

Брене Браун, "Клуб Сімейного Дозвілля"

Припустимо, ви саморозвинулись до якоїсь певної міри, але ні суперменом, ні живим буддою не стали. Що далі? Далі треба прийняти свою недосконалість. Майже 9 мільйонів переглядів — стільки людей подивилось на YouTube виступ дослідниці Брене Браун на конференції TEDx, у якому вона говорила про сміливість бути недосконалим. Саме здатність приймати себе такими, як ми є (звісно, неідеальними), і є запорукою щасливих стосунків з іншими, це робить нас вільними від токсичного почуття сорому за те, що ми "не на висоті".

Читайте також: З місця подій: 7 книжок у форматі репортажу