Spirituality: 7 книжок про шляхи до духовності

Spirituality: 7 книжок про шляхи до духовності
Нова надія на щасливе життя тут і зараз
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Релігія — не єдиний шлях до морального життя, адже що є духовність як не ідеал, до якого прагне людина у власному розвитку, орієнтація на вищі, абсолютні цінності. Як обрати свій шлях до життя у істині і красі? Пропонуємо сім книжок про духовні практики. 

Нове "Я". Вплив медитації на свідомість, тіло й мозок

Річард Девидсон, Деніел Гоулман, "Наш Формат"

Деніел Гоулман — автор світового бестелера "Емоційний інтелект" про важливість розуміння. Власних емоцій та почуттів інших людей. Річад Девідсон — нейронауковець. Автори разом багато років вивчали вплив медитації на свідомість та тіло людини. Медитація — це не тільки техніка заспокоєння розбурханих почуттів та хаотичних думок, це практичний інструмент для формування нових, кращих рис нашої особистості.

Сила моменту Тепер. Посібник із духовного просвітлення

Екхарт Толле, "Terra Incognita"

Цю книгу часто називають cеред творів, що змінюють життя, адже пізнати самих себе — ключ до більш свідомого і щасливого життя. "Тепер" єдиний момент, що має значення, а ми часто копирсаємося у минулих помилках, ностальгічно зависаємо у спогадах, безплідно мріємо про щастя, що буде колись потім. Книга — суцільний цитатник. Наприклад: "Не треба підгодовувати своє нещастя, приділяючи йому час. Час — це його кров". Або: "Прощення теперішнього навіть важливіше за прощення минулого. Якщо ви прощаєте теперішній момент, дозволяєте йому бути таким, яким він є, — тоді всередині вас не накопичуватиметься образа, яку потім знову-таки доведеться ще й пробачати".

Триб. П'ятикнижжя про карпатського мудреця Андрія Ворона

Мирослав Дочинець, "Карпатська вежа"

Мирослав Дочинець — не просто успішний український письменник, володар багатьох літературних премій, серед яких Національна премія України імені Тараса Шевченка (2014) та премія "Українська книжка року" (2016) у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури. Кожна частина цього "Пятикнижжя" була окремим твором і кожна з них стала свого часу бестселером. У книжках зібрана мудрість карпатського філософа, "нового Григорія Сковороди", Андрія Ворона, який прожив 104 роки, сповідуючи філософію радості, добра і служіння.

Любов, свобода, само-бутність. Нове бачення стосунків

Ошо (Чандра Мохан Раджніш), "Terra Incognita"

Здається, цитати з Ошо — найпоширеніші "пігулки мудрості" у соціальних мережах. Ошо — індійський містик і професор філософії, засновник вчення, послідовники якого радо сприйняли поради прагнути до вільного від умовностей, щасливого життя. Як кохати себе і інших, позбувшись залежностей? Як пізнати радість? Так казав Ошо: "У радості немає причини, у радості не може бути причини. Якщо у радості є причина, це взагалі не радість; радість може бути тільки безпричинна, необумовлена. Є причина у хвороби, але у здоров'я? . Здоров'я природне. Запитайте лікаря: "Чому я здоровий?" — Він не відповість. Він може відповісти на питання: "Чому я хворий?" — Бо у хвороби є причина. Він може діагностувати цю причину, визначити, чому ви хворі, але ніхто не може знайти причину, по якій людина здорова. Здоров'я природне, здоров'я — це те, як має бути."

Мистецтво спокою. Пригоди на шляху в нікуди

Піко Айер, "Віват"

Коли ви востаннє присвячували хоча б скількись хвилин, на те, щоб нічого не робити? Ніколи? Ми звикли до хаосу, до нескінченного потоку інформації, до довжелезного списку справ, які потрібно зробити. Нам нема коли подумати про те, що ми робимо з власним життям. Колись Піко Айєр був тим самим невротичним мандрівником, який планував подорожі по хвилинах. Але потім він змінився, усвідомивши дещо. І замінив подорожі "по горизонталі" на подорожі "вглиб", присвячуючи якісний час на спілкування з самим собою. Для того аби бути здоровою людиною, кожному з нас потрібен цей час.

Заклик до любові

Ентоні де Мелло, "Фоліо"

Ентоні де Мелло був дуже незвичайним католицьким священником: він був ще й психотерапевтом, містиком та письменником, який синтезував догми християнства з буддистськими притчами та анекдотами про Ходжу Насреддина. Офіційна католицька церква попереджає, що не все у книжках де Мелло сумісне з католицьким веровченням, та люди по всьому світі вважають автора "духовним лідером нового часу". Це книжка потужних медитацій, які дозволять вам бачити світ таким, яким він є і стати самими собою.

Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем

Райан Голідей, Стівен Генсільман, "Наш Формат"

"І це минеться" — щось таке було викарбовано на персні  легендарного мудреця — царя Соломона. Іншими словами: Keep calm and carry on. Є речі, які ми можемо змінити і змінюємо, а є речі, які неможливо змінити. От про них не треба так хвилюватися. Як не хвилюватися, як не нервувати? Просто. Автори дадуть вам дієві поради, як позбутися відчуття стресу та спокійно сприймати кризові ситуації та повсякденні негаразди. І бути здоровою психічно людиною на радість всім оточуючим.

Читайте також: Eat, live, love: 8 книжок про здорове харчування

Щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!