Істина у вині: 7 книжок про п`янкі напої

Істина у вині: 7 книжок про п`янкі напої
Що читати, щоб краще знатися на п'янких напоях
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Що таке алкоголь? Ні, це не просто речовина. Це історія і культура. Історія виробництва, брендів і відомих поціновувачів. Культура країн, регіонів, культура споживання, з рештою. Алкоголь не тільки приємно смакувати, а й цікаво досліджувати!

Вино і філософія. Симпозіум думки і келиха

Видавництво Темпора

"In vino veritas" (Істина у вині) — латинський вислів, який ми добре знаємо. Кажуть, щоправда, що це лише одна з версій прислів'я. Існуть версії не менш влучні, але (зрозуміло чому) менш популярні: "Істина у вині, здоров'я у воді" або "Істина у вині не раз тонула". Про все це можна вести довгі і цікаві філософські бесіди. Ця книга дає нам панораму думок та ідей філософів, мистецтвознавців, виноробів-практиків, які розглядають вино як естетичну категорію та предмет філософських досліджень. Безліч цікавих фактів про зв"язок мистецтва, вина і філософії у культурі різних народів.

Дух сп'яніння. Історія звичаїв уживання алкогольних напоїв

Арі Турунен, "Ніка-Центр", "Видавництво Анетти Антоненко"

Розслабитися чи збадьоритися? У великій компанії чи на трьох? Коктейль, міцний алкоголь чи вино? Червоне чи біле? А кожним нашим вибором стоїть давня, як світ, культура вживання алкоголю, і було б гарно дізнатися про це до того, як підняти такий вже звичний келишок? Ми ж бо не забуваємо і про інтелектуальну складову фізичної насолоди. Адже алкоголь надихає не тільки на всілякі пустощі, але на творчість: літературу і мистецтво. Недаремно в багатьох релігіях і міфах він був божественним першоелементом.

Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

Б'янка Боскер, "Наш Формат"

Сомельє? Та вони ж схиблені на вині! Мало кому спало б на думку настільки зануритись у вивчення найтонших нюансів рідкісних вин — нам радше хотілося б навчитися відрізняти погані, хороші й неперевершені вина, і цінувати їх смак, історію виготовлення та легенду виникнення. Чи знаєте ви, що угорське Шомло вважалося цісарями "вином першої шлюбної ночі"? А біле Кортон Шарлемань стало улюбленим вином Карла Великого, тому що його дружині не подобались темні плями від червоного вина на його світлій бороді? Розумієте, в чому різниця: бути знавцем вин чи просто брати з полиці перше-ліпше "сонце в бокалі"? Дотепна книжка для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.

Червоне, біле і трохи рожевого. Азбука винного "чайника"

Леонід Липовецький, "Віват"

Вам далеко до рівня "сомельє", але ви б бажали не виглядати настільки вже розгубленим перед полицями з вином у супермаркеті? Що ж, для "чайників" теж є чудовий гід, який дозволить краще орієнтуватися у привабливих етикетках та екзотичних назвах. Гайда в мандрівку найкращими виноградниками від Франції та Італії до Іспанії, Німеччини, і далі, на край світу, до Аргентини й Чилі, Австралії й Нової Зеландії.

Wine Folly. Усе, що треба знати про вино

Джастін Геммек, Мадлен Пакетт, "Видавництво Старого Лева"

Не любите "багато літер" і краще сприймаєте візуальну інформацію? Тоді для вас — стильний і яскравий путівник у світі вина, де повно картинок і стислих статей про найцікавіше й найважливіше. Як обрати, як подавати, дегустувати, що знати про виробників, колір, смак вина та з чим його пити. Опис 55-ти основних вин в інфо­графіці та 20 географічних карт головних винних регіонів світу. Книжку створено на основі сайту winefolly.com — одного з найпопулярніших онлайн-ресурсів про вино, що об"єднує сотні тисяч любителів і професіоналів у всьому світі.

Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом

Ізабель Лежерон, "Видавництво Старого Лева"

На жаль, навіть така традиційна, досить консервативна галузь, як виноробство, теж змінюється під дією глобалізації і не на краще. Знайти натуральне вино стає все важче, адже багато хто тепер використовує сульфіти у погребі, а пестициди — на винограднику. Ізабель Лежерон популяризує натуральне вино у всьому світі та проводить надзвичайно успішну виставку вина "RAW WINE" в Лондоні, Берліні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. "Натуральне вино" — це поки що неофіційне визначення, але мова про вина, які виготовляють із винограду, вирощеного органічним (або біодинамічним) методом, в які нічого не додають і не забирають під час виробництва. У книзі ви знайдете інформацію про 140 найкращих натуральних вин, гідних вашої уваги. І палкої любові.

Смак пива. Інсайдерський путівник у світі найвидатнішого напою людства

Ренді Мошер, "Видавництво Старого Лева"

Є тільки два типи людей: ті, що віддають перевагу вину, і ті, що більше люблять пиво. Так, це перебільшення, але не буде перебільшенням сказати, що пиво є таким само цікавим і багатим історією феноменом, ніж вино. За єгипетською легендою пиво навіть врятувало світ, не те що пляжників від спраги. Проте, пивом можна насолоджуватись і взимку, головне — уміти правильно обрати сорт пива та вдало підібрати до нього відповідну страву. Читайте, смакуйте, радійте життю!

Читайте також: EQ: 7 книжок про емоційний інтелект