Інформативно: шість мобільних додатків, які замінять гіда

Інформативно: шість мобільних додатків, які замінять гіда
Для цікавих подорожей Україною та світом

Коли приїжджаєш в нове для себе місто, завжди хочеться побачити все найцікавіше, дізнатися всі легенди та курйозні історії. Але не завжди є час перечитувати десятки статей перед поїздкою чи шукати гіда. Альтернативою може стати мобільний додаток, який перетворить неспішну прогулянку в квест і коротко розповість про найвизначніші місця й пам'ятки.  

Kyiv City Guide

OS: Android, iOS

Київський міський гід вміщує аудіоекскурсії (українською та англійською мовами), розроблені маршрути та фото визначних пам'яток. Окрім туристичних маршрутів повного дня, тут можна знайти тематичні маршрути, що тривають від 1 до 3 годин. Також у додатку є послуга Kyiv Pass, яка дозволяє гостям і жителям столиці відвідувати різноманітні місця і мати преференції в кожному з них.

Унікальною особливістю застосунку є можливість створювати свій власний маршрут. Турист може робити знімки, ділитися ними з друзями, залишати коментарі, позначати на карті місця, відстежувати події у місті за допомогою календаря подій. Додаток працює також офлайн.

До речі, минулого року додаток Kyiv City Guide отримав високу оцінку "highly commended" на церемонії вручення Міжнародної туристичної премії у Лондоні.

WalQlike

OS: Android, iOS

WalQlike — це додаток з безкоштовними квестами для тих, хто хоче пройтися нестандартними туристичними маршрутами Києва та Львова. Тут можна обрати тематику квесту і розпочати подорож на 1-3 години. Переходячи від однієї точки до іншої, туристи мають знаходити відповіді на загадки або запитання про ці місця — не складні, але дуже цікаві.

У додатку є квести розраховані на компанію й самостійну прогулянку, подорож з дітьми чи навіть собакою. Також є можливість зберігати свої враження та ділитися ними в соцмережах.

Відвідай Івано-Франківськ

OS: iOS

Із додатком "Відвідай Івано-Франківськ" є можливість отримувати інформацію про  об'єкти, що обладнані передавачами. При вході в зону дії передавача програма автоматично отримує аудіотур на обраній мові (українська, англійська, німецька, польська). Також через додаток можна слідкувати за новинами, подіями й анонсами музеїв Івано-Франківська.

Програма містить такі розділи: розумні повідомлення, про місто, карта, історичні пам'ятки, необхідно знати, де зупинитись, де поїсти, шопінг, розваги та дозвілля, міська влада, транспорт, безпека.

Вільна мапа

OS: Android

"Вільна мапа" допоможе не загубитися у Вінниці й не пропустити жодного фонтану. Додаток містить ряд корисних опцій. Тут можна знайти три повноцінні екскурсійні маршрути містом і розклад руху громадського транспорту. На маршрутах зафіксовано стартову та кінцеву точки екскурсії, орієнтовний час прогулянки та рейтинг об'єктів. Родзинкою додатку є можливість віртуальної "Розмови з пам'ятником" через систему QR-кодів.

PocketGuide Audio Travel Guide

OS: Android, iOS

PocketGuide — це провідний міський гід по 150 містам світу. Використовуючи GPS, додаток проведе містом та розповість все найцікавіше. Тури розробляються місцевими фахівцями, які добре знають свої міста.

Для тих, хто не любить стандартні туристичні маршрути, розробники підготували тематичні пішохідні екскурсії. Більшість турів доступні англійською мовою, але можна знайти тури й іншими мовами. Бонусом застосунку є послуга Find Great, яка порекомендує найкращий з навколишніх ресторан чи кафе.

Free walking tours

OS: Android

А в цьому додатку зібрано безкоштовні пішохідні екскурсії по різних містах США. Покищо міст не багато (Бостон, Пітсбург, Прінстон), але додаток постійно поповнюється новими маршрутами. Екскурсії включають найвідоміші туристичні місця та інформацію про них.

Читайте також: На чемоданах: 13 лучших лайфхаков для путешественников