Активний відпочинок: 10 варіантів, як відсвяткувати День Конституції

Активний відпочинок: 10 варіантів, як відсвяткувати День Конституції
Якщо немає бажання проводити три вихідних у столиці...

Наприкінці червня ми матимемо три вихідні дні. Тож чому не влаштувати собі невеличку подорож та не відпочити на повну? Ми переглянули пропозиції від українських туроператорів та вибрали найцікавіше.

28 — 30 червня

Сафарі на Шацьких озерах і Луцький вояж

Цiна: 3340 грн

Туроператор обіцяє, що протягом трьох днів ви відвідаєте 5 озер. Та окрім купання, в програмі туру відвідини замку Любарта та Луцького "Будинку з химерами". Звісно ж, не обійдеться без смачненько, адже в програмі ще є відвідини "Медової хати", що відкрилася з ініціативи Братства бджолярів землі Волинської. Тут можна скуштувати традиційні медові напої, придбати медову косметику і дізнатися все про цілющі властивості меду.

Рафтинг на Мигійських порогах Південного Бугу + скелелазіння

Ціна: від 2450 грн

Цей тур має сподобатися любителям активного відпочинку та природи. Адже в програмі зупинка в наметовому таборі "Зелена Черепаха", сплав по Мигійським порогам, скелелазіння на гранітних скелях Національного Парку "Бузький Гард" та вечеря біля вогнища.

День Конституції в Кам'янці-Подільському + краси Поділля!

Ціна: від 2950 грн

Цей варіант підійде для любителів прогулятися історичними місцями та розглядати архітектуру. Під час туру ви відвідаєте: Стару фортецю Кам'янця-Подільського (одне з 7 чудес України); Хотинську фортецю ХІІІ — ХVIII ст.; прогуляєтеся вуличками Чернівців та оглянете всім відомий Чернівецький національний університет.

Привіт, Харків

Ціна: від 1250 грн (дати потрібно уточнювати)

Ви знали, що площа Свободи у Харкові є найбільшою площею в Європі? А те, що найстаріший парк міста — Парк Горького займає площу 130 га? Під час туру є нагода ближче узнати місто під час екскурсії "Перша столиця". На вибір можна буде познайомитися з вуличним мистецтвом Харкова, відправитися в гастрономічний тур або ж оглянути вечірнє місто. Також в програмі туру заплановано відвідування найвідоміших музеїв, галерей міста та "Харківського Діснейленду" — Парку Горького.

Похід на Піп Іван Чорногірський, Смотрич і Вухатий Камінь

Ціна: від 1 295 грн

У програмі туру оглядова екскурсія містом Івано-Франківськ та парком-музеєм "Карпати в мініатюрі", що в Яремче. Завершення першого дня пройде біля ватри з запашним карпатським чаєм. А вже з самого ранку суботи — підкорення вершин. Найенергійніші туристи ще матимуть змогу обрати сплав по Чорному Черемошу або ж оглянути музеї гуцульської магії та "У трембітаря" у неділю.

29 — 30 червня

Цвітіння червоної рути в Карпатах

Ціна: 1850 грн

Карпатські пригоди почнуться з підйому у високогір'я на справжньому карпатському транспорті. Далі прогулянка Свідовцем, з неймовірними краєвидами з уквітчаними рододендронами схилами та високогірними озерами: Ворожеска та Догяска. Розташовані ці озера в льодовикових карах, іноді сніг тут затримується аж до середини літа, що дає можливість навіть в спеку, відчути холодний запах снігу і ледь помітне відлуння зими.

Скелелазіння в Денишах (авторський тур)

Ціна: від 1400 грн

У програмі туру: проходження найбільш цікавих маршрутів; сплави на байдарці; переправа через річку, прогулянка до вікових дубів та вечеря біля багаття.

Солодка парочка — Вінниця та Бердичів

Ціна: від 2100 грн

А цей тур пропонує вже культурну програму: екскурсію в історію видатного письменника Оноре де Бальзака "Таємне вінчання в Бердичеві. Як Україна раз та назавжди змінила його життя", відвідування монастиря Босих Кармелітів, прогулянка Вінницею та шоу вінницьких фонтанів.

Тури одного дня — 29 червня

Лавандовий рай і Малий Ермітаж

Цiна: 490 грн

Символ Провансу — лаванду — тепер вирощують не лише у Франції. Зі зміною клімату зараз легко побачити лаванду і на Київщині. До речі, з лаванди виготовляють мило, тонік, ефірну олію та антистресові мішечки. Тож під час туру, можна буде зробити не лише чудові фото, а й натуральною косметикою запастися.

А от після лавандового раю можна і в "Малий Ермітаж", саме так називають територію з маєтком Хоєцьких — модерновим панським палацом початку ХХ ст. Тут є скульптури левів, храми і каплиці, кріпосні стіни й башти, клітки з птахами та фрески з біблійськими мотивами.

Чернігівські Мальдіви

Цiна: 610 грн

Поніжитись на сонечку можна на Чернігівських озерах. Посеред соснового лісу є три мальовничі озера, які за чисту й блакитну воду порівнюють з Мальдівами. До речі, найбільше озеро у вигляді серця і має глибину — 22 м. А всього за 5 км від озер знаходиться садиба Софії Русової, що стала засновницею україномовних дитячих садків. І в турі до садиби запланована велопрогулянка лісом.

Читайте также: Побег от жары: 5 бюджетных вариантов для уик-энда в Прибалтике