Свідомо: 5 Telegram-каналів та бот, які стануть порадниками на шляху до Zero Waste

Свідомо: 5 Telegram-каналів та бот, які стануть порадниками на шляху до Zero Waste
На що підписатись тим, хто небайдужий до проблем екології

Скільки б людина не займалася скороченням споживання та сортуванням сміття, все одно щодня доводиться шукати відповіді на нові питання. Еко-активісти продовжують щодня ділитися власними знахідками, відкриттями й поразками. Тому ми підготували підбірку Telegram-каналів, які надихають на свідоме споживання.  

Україна без сміття

Канал громадської організації "Україна без сміття". Тут зібрано інформацію про сортувальні станції Києва, відомості про те, куди можна здавати лампи, прострочені медикаменти, термометри, монітори та інші речі, яким не місце на смітнику, але й пункти прийому вторсировини їх теж не заберуть. Також тут є всі адреси станцій та перелік пластикових речей, які приймаються для переробки чи утилізації.

My eco routine

Канал, який морально підтримує всіх, хто прагне до екологічності, та надихає на свідоме споживання. Тут є статті, анонси заходів, фільми та поради, де можна купити потрібні екоштучки.

Сортувати не можна викинути

Канал веде пара Аня та Діма. Вони сортують сміття вже більше року і мають чимало власних лайфхаків, якими із задоволенням діляться. На каналі є чимало екологічних порад, історій з життя та аналіз помилок.

Зелена людина

Тут просто збірник еколайфхаків. Автори щодня пишуть поради, як економити ресурси, чим замінити засоби хімії, як зробити екологічні вологі серветки чи зубну пасту і ще багато цікавого.  

Муки свідомого вибору

Ще один канал, де авторка ділиться власним досвідом сортування, здачі на переробку вторсировини, знахідками та розчаруваннями. Крім того, тут є багато посилань на корисні статті.

MotiWasteBot

Корисний бот, який допоможе знайти найближчий пункт прийому вторсировини. Крім того, роз"яснить, як готувати вторсировину до здачі, аби її точно прийняли.  

Читайте також: Під рукою: 8 Telegram-ботів, які спрощують життя

Щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!