Прогресивно: 8 подкастів для прокачки ерудиції

Прогресивно: 8 подкастів для прокачки ерудиції
Що слухати для саморозвитку
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Кожен з нас у своєму щоденному графіку знайде як мінімум 20-30 хвилин часу, коли мозок прокрастинує або задіяний мінімально (проїзд у громадському транспорті, заняття у спортзалі, ранкова пробіжка або ж вечірня прогулянка). І використати цей час можна ще продуктивніше, слухаючи подкасти. А що слухати, щоб підвищити свій IQ, шукайте у нашій підбірці.

WAS.MEDIA

Коротенькі аудіозаписи від 3 до 10 хвилин в легкій формі розповідають про історичні події та персони, а також різноманітні цікаві факти. Хто був першим українським тревел-блогером ще 250 років тому? Якими були перші шинки на Гетьманщині? Або чому монголам вдалося захопити Київ? Відповіді на всі ці питання є в подкастах від історичного онлайн-журналу WAS.MEDIA.

WiseCow

WiseCow — це проект, який було створено у 2016 році у форматі відеолекцій. А згодом лекції про кіно, літературу та історію випустили і в аудіоформаті. Ці подкасти зацікавлять тих, кому небайдужі золоті часи Голлівуду, стосунки культових письменників з алкоголем та історія українського кінематографа.

Подкасти КМБС

Тут зібрані аудіоінтерв'ю із викладачами Києво-Могилянської бізнес школи (kmbs) тривалістю від 7 до 35 хвилин. Подкасти будуть корисними тим, хто планує почати власний бізнес або вивести на новий етап вже існуючий. Висвітлюють теми партнерства в бізнесі, персональні інвестиції тощо.

Філософський барабан

Філософський барабан — це програма про філософію, яка виходить на "Громадському радіо". Але всі випуски можна знайти та слухати у зручний час. Автор проекту — журналіст та письменник Олег Шинкаренко. Головна мета програми — показати, що філософія це не нудно і не так вже й складно. У кожній програмі журналіст веде бесіду з гостем (художником, філософом або журналістом). Подкасти від Філософського барабану будуть цікавими тим, хто хоче зорієнтуватися в основах філософії.

Цивілізація

Авторський проект журналіста Івана Яковина на радіо "Аристократи". Це своєрідний блог автора, де Яковина розповідає про власне ставлення до певних процесів. Журналіст акцентує увагу на тому, що відбувається сьогодні та провокує задуматися про можливі наслідки у майбутньому.

Гонзо-ефір

Проект відомого літературного критика Євгенія Стасіневича. Програма виходить на онлайн-радіо Old Fashioned, але всі випуски можна прослухати онлайн. Євгеній разом з гостями (письменниками, співаками та літераторами) розповідає про новинки літератури, української музики, кінопрем'єри та все, що стосується культури.

Прискорення

Це подкаст про саморозвиток та кар'єру від сайту rabota.ua. Аудіофайли до 5 хвилин розкривають теми нездорового трудоголізму, емоційного інтелекту та аналізу помилок. Стануть в нагоді тим, хто планує побудувати успішну кар'єру та прагне бути максимально продуктивним і результативним.

Ted Radio Hour

Виступи та інтелектуальні лекції TED можна не лише дивитися, але й слухати. До того ж, крім розширення кругозору, з ними можна непогано прокачати свою англійську. Тут можна знайти інформацію на будь-яку тему, від екології до космосу. А при бажанні навіть відшукати архівні записи виступів Стіва Джобса, Елізабет Гілберт, Стівена Гокінга та інших цікавих особистостей.

Читайте також: Естетично і корисно: 9 Instagram-профілів для розширення кругозору

Щоб бути в курсі найцікавішого з ZZА! — підписуйтесь на наш Telegram!