Про що мова: 7 контекстів до слова "соуларфрі"

Про що мова: 7 контекстів до слова "соуларфрі"
Соуларфрі ( від ісландського solarfri) — рідкісний сонячний день

Соуларфрі — поняття в Ісландії, що позначає рідкісний сонячний день, який може стати поважною причиною для відгулу чи короткого робочого дня. 

Підлеглим

І на завершення нашої наради, хочу поговорити про погоду. За вікном досить похмуро вже декілька тижнів, і я бачу, як це негативно впливає на ваш настрій. Тому вирішив, що в соуларфрі ви можете на декілька годин раніше йти з роботи.

У діалозі

- Така чудова погода за вікном! Як же хочеться прогулятися набережною або парком.  - Згодна. А от ісландці навіть мають таке поняття як соуларфрі, тобто рідкісний сонячний день, який може бути поважною причиною для відгулу.

Діловому партнеру

Ця похмура погода останнім часом дуже впливає на працівників. Більшість з них ходять якісь сонні. Вже більше тижня я не чув жодної цікавої ідеї.  Як вважаєш, можливо, нам за прикладом ісландців тимчасово запровадити соуларфрі? Нехай в ті рідкісні сонячні дні більше часу проводять на природі, можливо, це допоможе виходити з цієї сплячки.

Подрузі

Хочу попросити керівника, щоб дозволив нашому відділу запровадити соуларфрі. Так сумно дивитися, як працівники в ці рідкісні сонячні дні жадібно поглядають у вікно й тихо ненавидять офіс. Я думаю, що хоч вони й працюватимуть трохи менше, але значно продуктивніше.

Підлітку

Я знаю, що ти зараз дуже втомлюєшся через насичений графік підготовки до вступу. До того ж ця похмура погода теж не додає бадьорості. Тому пропоную запровадити таке правило, як соуларфрі. В рідкісні сонячні дні раджу відкласти всі підручники й провести час на природі. Думаю, що це буде дуже корисно. 

Колезі

Сьогодні саме той день, який можна назвати соуларфрі. Тож пропоную скоротити робочий день на 2 години.

Під час суперечки

- Чому ми не переймаємо досвід інших країн. От ісландці, наприклад, мають таке поняття, як соуларфрі. У таку чудову погоду можуть собі дозволити вихідний або ж хоча б короткий день. Я думаю, що й для нас така практика була б корисною.  - Не погоджуюся. У них такі погожі дні дійсно рідкість та цінність. А в нас це можуть бути погожі тижні. Коли ж тоді працювати?
Читайте також: Про що мова: 7 контекстів для слова "хікікоморі"