Про що мова: 7 контекстів для слова "спідгікінг"

Про що мова: 7 контекстів для слова "спідгікінг"
Спідгікінг (від англ. Speed geeking) - знайомство тет-а-тет з експертами у форматі 3-хвилинних презентацій.

Усе частіше фестивалі й конференції мають одночасно по декілька майданчиків. Відповідно, відвідувачі постійно постають перед дилемою: "Куди ж йти, якщо цікаві 2 чи 3 теми одночасно?". Альтернативою є спідгікінг. Як це працює? Перед початком конференції всі спікери стають по периметру великої зали й коротко (по 2-3 хвилини) розповідають про себе й свою презентацію. Відвідувачі ж мають можливість ще до початку мають уявлення про всі виступи й спікерів. Таким чином визначитися зі своїми пріоритетами значно легше. Тож, розповідаємо, у яких випадках доречно вживати слово "спідгікінг".

Колезі

Переглянула програму завтрашньої конференції і розгубилася. Стільки цікавих тем виступів і невідомих мені імен спікерів, що не знаю. За якими критеріями обирати. Дуже сподіваюся, що організатори проведуть спідгікінг.

Подрузі

Сьогодні виступала на конференції. Мій виступ було запланована на 14:00, але організатори попросили прийти з самого ранку. Враховуючи насичену програму заходу вони вирішили провести спідгікінг. Звісно, для спікерів — це дуже не зручно, адже потрібно готувати додатково коротку промову, зате це має непогані результати. Прослухавши короткі презентації, відвідувачі вже краще розуміють чи цікавим буде їм твій виступ — тож випадкових людей було значно менше.

Під час наради

Перевагою спідгікінгу є швидкий ігровий процес. Якщо розділити всіх слухачів на невеличкі групи (7-10 чоловік), то кожна з них за годину може ознайомитися з презентаціями 12 спікерів. П`ять хвилин достатньо для короткого й цікавого виступу — тож слухачі за цей час зрозуміють чи цікавий їм повний виступ цього ведучого. До того ж, учасники матимуть можливість поспілкуватися на більш особистому рівні.  

Організаторам конференції

Я готовий виступити на конференції, але не згоден на спідгікінг. Не розумію, навіщо мені з десяток разів повторювати одне й теж, лише для того щоб люди зрозуміли, чи цікавить їх моя тема.

Під час суперечки

- Як на мене, спідгікінг — це чудовий формат для масштабних конференцій. Це як тизер до фільму. Всього декілька хвилин — і ти розумієш, чи варто витрачати годину на цей виступ. - Можна подивитися й попередні виступи спікера в інтернет, а не змушувати людину, як папугу, повторювати одне й теж.

Спікерам

Ми плануємо перед початком конференції провести спідгікінг, щоб відвідувачам легше було зорієнтуватися в програмі. Тож просимо вас підготувати коротенький виступ до 5 хвилин, який буде своєрідним анонсом до вашої доповіді.

Під час виступу

Сподіваюся, що всі з присутніх були під час спідгікінгу й сюди прийшли не випадково. Тож не буду довго затягувати вступ і перейду зразу до суті.

Читайте також: Про що мова: 10 контекстів для слова "вампука"