Instagram запустив функцію на основі AI для боротьби з образами та булінгом

Instagram запустив функцію на основі AI для боротьби з образами та булінгом
Штучний інтелект попереджатиме користувачів, чиї коментарі можуть видатись образливими

В Instagram з'явилися функції для захисту користувачів від образ. Даний механізм на основі штучного інтелекту попереджатиме користувачів перед публікацією коментаря, що його можуть розцінити як образливий.

У компанії відзначили, що на етапах попереднього тестування ця функція спонукала деяких користувачів скасувати або написати менш образливий коментар.

"Наша місія з'єднувати вас із людьми та речами, які ви любите, а це спрацьовує, тільки якщо люди почуваються комфортно, виражаючи себе у Instagram. Ми розуміємо, що булінг — проблема, з якою стикаються багато людей, зокрема молодь. Ми приймаємо на себе зобов'язання стати на чолі індустрії у боротьбі із булінгом онлайн", — говориться в офіційному блозі мережі.

Ще одне нововведення — функція Restrict, яка дає можливість приховати коментарі. Користувач може обмежити коментарі окремих людей, і тоді їх (коментарі) буде видно тільки власникам акаутів, у яких їх залишили, та їхнім авторам. Також такі користувачі не зможуть побачити, коли користувач, який обмежив їм доступ, є в мережі і чи прочитав він приватні повідомлення.

Читайте також: YouTube ввел запрет на видео, оправдывающие дискриминацию