Ера бензинових та дизельних автомобілів закінчується

Ера бензинових та дизельних автомобілів закінчується
В Європі масово заявляють про наміри переходити на екологічний транспорт
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Багато цивілізованих країн світу в найближчі 10-15 років планують відмовитися від використання і продажу авто з бензиновими та дизельними двигунами. Перші кроки, зроблені в 2018-2019 роках, показують, що їх наміри дуже серйозні.

Литва — тисячу євро за відмову від старого авто

Вчора 11 квітня 2019 року, в Литві прийнято рішення грошовими компенсаціями стимулювати громадян відмовлятися від своїх старих автомобілів. Про це повідомляє Delfi. Як вважають у Міністерстві навколишнього середовища, отримана сума має заохочувати громадян до придбання нових, екологічних авто. Для виплат компенсацій в бюджеті вже виділено суму у 30 млн євро. Також фінансове заохочення отримуватимуть муніципалітети, які переходять на екологічний громадський транспорт та громадяни, які замінять дров'яні печі на теплові насоси.

Данія — заборона продажу бензинових авто

Влада Данії вважає, що країною мають їздити лише електромобілі та автівки, які не мають шкідливого впливу на атмосферу. Для досягнення цієї мети наприкінці 2018 року було розроблено план заборони продажу автомобілів, оснащених дизельним чи бензиновим двигуном, пише DW. Відповідно до постанови, з 2030 року данці вже не зможуть зареєструвати транспортний засіб з бензиновим чи дизельним двигуном. А з 2035 року в країні хочуть заборонити й автомобілі-гібриди. Наразі законопроект на розгляді в парламенті. До речі, про припинення продажів автомобілів з бензиновими та дизельними двигунами до 2030 року заявили також: Норвегія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Іспанія, Великобританія та Франція.

Іспанія — заборона на використання старих автомобілів в центрі Мадрида

З метою зменшення забруднення повітря в центрі міста, влада Іспанії обмежила рух старих авто, про шо у грудні 2018 року повідомила ВВС. Відтепер близько 20% автівок не можуть в'їхати до центру, а за порушення правил водії змушені будуть сплачувати штрафи у розмірі 90 євро. Таким чином, влада планує ще й зменшити рівень шуму в місті та заохотити громадян користуватися велосипедами.

Читайте также: Засохшие цивилизации: Что произойдет, если температура в мире повысится больше, чем на 2°С

Быть в курсе самого интересного с ZZA! — можно, подписавшись наш Telegram!