Ресайклінг власноруч: 6 практичних порад, як дати друге життя сміттю

Ресайклінг власноруч: 6 практичних порад, як дати друге життя сміттю
Реюзати, а не викидати

Ми часто відправляємо на смітники те, що ще могло б нам послужити. На просторах мережі є сотні порад, як можна використати пластикову пляшку, металеву банку, коробку з під соку і навіть шину. Ми знайшли шість практичних і простих у виконанні варіантів ресайклінгу й ділимося ними з вами.

Пластикова пляшка

Пластикові пляшки періодично бувають в кожному домі, а любителі квітів з них роблять милі вази та горщики. Для цього потрібно просто відрізати верх пляшки, залежно від потрібної висоти виробу, й розмалювати фарбою або ж декорувати джгутом чи стрічками. Таким же чином можна власноруч зробити підставки під олівці та ручки.

Упаковка з-під чіпсів

Тубус з під чіпсів Pringles можна перетворити на зручний органайзер для ватних дисків. Потрібно лише обклеїти тубус папером або самоклейкою та вирізати внизу отвір. Можна також з упаковки зробити підставку для кухонних приладів чи канцелярії.

Вініл

На балконі чи в гаражі досі зберігається колекція пластинок, яку ви не слухаєте? Можливо, час їх подарувати другу-меломану або дати їм друге життя, перетворивши їх на таріль, горщик для квітів чи навіть абажур. Для цього потрібно просто залити окропом пластинку і швидко надати їй бажаної форми. А потім можна розмалювати чи оздобити, залежно від польоту фантазії.

Контейнер з-під кіндера

Якщо в домі живе любитель кіндер-сюрпризів, є можливість зробити масу органайзерів із пластмасового яйця для іграшки. В цих маленьких контейнерах можна зберігати канцелярські дрібниці (скрепки, кнопки, скоби), а також в них зручно транспортувати навушники. А якщо проробити внизу дірку — то можна зробити компактний футляр для зубної щітки.

Корки

Любителям вина радимо не викидати корки з пляшок. Якщо їх склеїти в суцільне полотно — виходить надійна підставка під гаряче або дошка для записок, нагадувань чи планів.

Шина

Із старої шини можна зробити не лише лебедя для квітника чи гойдалку, а й зручний пуф. Правда, доведеться трохи заморочитися. Крім самої шини,  знадобляться ще два кола фенери такого ж діаметру, як і шина, цупка тканина, поролон, джгут і коліщатка. Фанерні кола будуть слугувати кришкою та дном. До кришки потрібно прикріпити поролон й обшити її тканиною, а потім прикріпити до шини. Затим прикріпити дно і коліщатка. Задекорувати пуф можна як тканиною, так і джгутом.

Читати також: Екологічно: 8 YouTube-каналів, де ви знайдете все про життя без відходів